Frambozenpitolie

Het nieuwe wondermiddel?

Tegenwoordig zien we dit ingrediënt steeds vaker terug komen in huidverzorgingsproducten. Sommige skinfluencers noemen het “het Rode Goud“.
Frambozenpitolie is een heldere huidolie die behoort tot de natuurlijke droge oliën. Het is rijk aan Omega-3, Omega-6, ProVitamine A en vitamine E, zit boordevol anti-oxidanten en polyfenolen.

Frambozenpitolie versterkt de weerstand van de huid, voedt de huid en heeft een preventieve werking bij huidproblemen zoals psoriasis, eczeem en dermatitis.

Het gebruik van frambozenpitolie in cosmetica is veelal een lastig en kostbaar proces. De actieve werkstoffen moeten uit de pitjes worden gehaald en in een product worden verwerkt.

Ook bij SkinRebelPro zijn we enthousiast over frambozenpitolie. Waarom?
Dat leggen we graag aan je uit:

* Frambozenpitolie heeft een hoog gehalte aan antioxidanten. Deze beschermen je huid tegen vervuiling, negatieve gevolgen van blauw licht en UV-straling, ze maken je huid stralend, verminderen rimpeltjes en verstevigen je huid. Antioxidanten zijn stoffen die optreden tegen vrije zuurstofradicalen.

* Polyfenolen zijn een voorbeeld van antioxidanten in frambozenpitolie welke ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de cellen beschermen tegen stress en ziekte! Samen met vitamine A en vitamine E zouden ze zelfs huidkanker kunnen helpen voorkomen!

* ProVitamine A is een voorloper van Vitamine A ofwel retinol en heeft verschillende functies in het lichaam zoals normale botontwikkeling en celgroei, gezond tandvlees en ogen. ProVitamien A wordt door het lichaam omgezet in Vitamine A. Vitamine A heeft een belangrijke functie voor onze weerstand in de slijmvliezen en huid om te beschermen tegen infecties. Een tekort aan deze vitamine uit zich dan ook in een slecht functionerend immuunsysteem, virale infecties en ademhalingsklachten. 
Maar het doet nog meer: het helpt om fijne lijntjes glad te strijken, rimpels op te vullen en de textuur te verzachten, het reguleert overtollige talgproductie, vermindert pigmentvlekken en heeft een stimulerende werking op de aanmaak van collageen.

* Omega 3 en Omega 6 zijn essentiële vetzuren, dit zijn bouwstenen voor je huid en kunnen niet worden aangemaakt door het lichaam en moeten dus door voeding worden aangevuld.  De onverzadigde vetzuren wel te verstaan. Ze zorgen voor een gladdere, egaler, jonger uitziende huid en een gezondere teint, ongeacht je leeftijd of huidtype. Ze herstellen zonschade en verminderen roodheid in de huid. Omega-3 werkt ontstekingsremmend en heeft een positief effect bij puistjes en ontstekingen. Omega-6 werkt ontstekingsbevorderend. En de balans tussen deze 2 is erg belangrijk.

Omega-6 zit vooral in koekjes, chips, gefrituurd eten en sausjes. Omega-3 haal je uit vis, schaal- en schelpdieren, denk aan forel, makreel, haring, zalm, garnalen, maar ook Edamame boontjes, hennepzaad, walnoten, pinda’s, amandelen, hazelnoten, chiazaad, groene groenten, koolsoorten, olijfolie en in sommige vleessoorten en eieren.

Lees meer over voeding en de huid in deze blog: Heeft voeding invloed op huidveroudering?

* Foliumzuur ondersteunt de normale celfunctie, celgroei en de ontwikkeling van nieuwe cellen en helpt tekenen van veroudering te verminderen.  Daarnaast hydrateert foliumzuur de huid, beschermt haar tegen de zon en kan helpen voorkomen dat acne ontstaat.

* Magnesium helpt bij het herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is bevorderlijk bij de vernieuwing van huidcellen en de celdeling. De huid gaat er niet alleen gladder en mooier uitzien, maar ook jeuk en schilfers worden aangepakt. Magnesium werkt preventief bij psoriasis en eczeem.

* Riozmine helpt de vetverbranding.

* Mangaan is nodig voor de aanmaak van kraakbeen en bot, ondersteunt je energieniveau en draagt bij aan bescherming tegen zonlicht en vervuiling.

* Calcium ondersteund vitamine C bij het opbouwen van de collageen en het bindweefsel. Dit zorgt voor een sterke huid die minder snel kneust en voorkomt blauwe plekken/bloeduitstortingen.

* Kalium houdt je huid gehydrateerd, ondersteunt de celvernieuwing en brengt de pH-waarde in balans


Frambozenpitolie is dus een echte krachtpatser!

 • verzacht het een geprikkelde of rode huid
 • werkt het verzorgend en kalmerend
 • hydrateert het huid
 • vermindert roodheid
 • Beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon
 • vermindert schilfers en jeuk
 • vermindert pigmentvlekken
 • verbetert de talgproductie
 • vermindert rimpels en fijne lijntjes
 • verhoogt de weerstand van de huid
 • vermindert puistjes en ontstekingen
 • geeft een natuurlijke bescherming tegen de zon

Ben jij al fan?
SkinRebelPro verwerkt frambozenpitolie in de SPF30 met tint.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 kan ik je helpen?