SkinRebelPro SkinCare Huidverbetering voor iedereen

Over SkinRebelPro

Onze visie
SkinRebelPro is een relatief jong huidverbeteringsmerk. Gericht op een deskundige kijk op de huid, innovatieve formules en effectieve combinaties en concentraties van actieve ingrediënten.

Onze resultaatgerichte aanpak van professionele behandelingen in combinatie met producten voor thuisgebruik zorgt voor zichtbare resultaten. Uitgangspunt is de oorzaak zoeken van het probleem en niet enkel het symptoom bestrijden.

Mocht je ervoor kiezen om zelf producten te bestellen zonder een bezoek aan een salon, dan helpen we je op weg met ons stappenplan skincare routine

Benieuwd naar ons stappenplan skincare routine?

De krachtige en geavanceerde formules van SkinRebelPro SkinCare helpen effectief bij het behandelen van uiteenlopende huidproblemen zoals:

• droge huid
• vette huid
• vochtarme huid
• fijne lijntjes
• rimpels
• ongelijkmatige teint
• oudersdomsvlekken
• verslapping
• puistjes, onzuiverheden

No-nonsense skincare

Doelgerichte producten, praktisch, betaalbaar en met oog voor ingrediënten en milieu.

Het lijkt tegenwoordig wel een hype om producten te gebruiken die vooral “vrij” zijn van alles. Maar dit houdt niet altijd in dat een product dan ook werkt. Soms heb je bepaalde ingrediënten ook nodig om andere ingrediënten te laten werken.

Cosmeticaclaims mogen ook niet zomaar gedaan worden. Al vanaf 2013 zijn er wettelijke afspraken gemaakt in Europa over wat er op een product mag worden beloofd (wie het precies wil weten, dat is de Europese Claimsverordening 655/2013). Daarbij gelden bijvoorbeeld criteria als veiligheid, redelijkheid en een bewezen werking. Maar omdat er over verschillende cosmeticaclaims toch nog wel onduidelijkheid bestond, zijn die afspraken van een update voorzien.

Deze nieuwe richtlijnen gelden sinds 1 juli 2019. Voor zowel verpakkingen als voor de uitingen van fabrikanten op officiële websites en sociale media. Je mag niet meer te pas en te onpas claimen dat producten vrij zijn van…

Wat mag er niet meer worden geclaimd op cosmetica?

Ik heb een paar mooie voorbeelden van claims die je straks (gelukkig) niet meer ziet. Sommigen zijn namelijk oneerlijk, soms misleidend, maken consumenten bang en plaatsen ingrediënten onnodig in een kwaad daglicht. In Europa is er een strenge wetgeving en controle op cosmetica en ingrediënten. Bepaalde ingrediënten mogen uberhaupt niet gebruikt worden in producten, dus het is niet nodig om op je product te zetten dat iets vrij is van.. als dat bij wet al verboden is.

Bij SkinRebelPro SkinCare zijn we hier gewoon open en eerlijk in. En we leggen je ook graag uit waarom we voor bepaalde ingrediënten kiezen of juist niet.

We richten ons naast kwalitatief goede producten ook op het milieu en de natuur. Onze brochures, flyers, verpakkingen enz zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal.

De samenstelling van onze producten is vooral gericht op een hoogwaardig product tegen een betaalbare prijs met zichtbaar resultaat. We werken in producten en behandelingen veelal met ingrediënten zoals Shea Butter, Aloë Vera, zink, magnesium, hyaluronzuur, provitamine B5, vitamine C en E, niacinamide, sodium PCA en aminozuren zoals glycine en lysine om de huid zoveel mogelijk te voorzien van voedingsstoffen die de huid aanzetten om zelfwerkzaam te zijn en de natuurlijke huidbarriëre te beschermen en te verstevigen.

Sulfaatvrij

SkinRebelPro kiest er bewust voor om geen gebruik te maken van SLES en SLS (sulfaten). Hierdoor zijn de producten geschikt voor zelfs de meest gevoelige huiden. Ingrediënten zoals SLES en SLS die de huid irriteren worden om die reden vermeden.

SLES en SLS zijn sulfaten die ervoor zorgen dat het product schuimt en reinigt. Een voorbeeld van een veelvoorkomend en omstreden sulfaat is Sodium Lauryl Sulfate (SLS) . Het reinigt de huid, maar is tegelijkertijd ook agressief. Bij veel mensen zorgt dit ingrediënt voor een allergische reactie. Het kan op den duur zelfs een chronische overgevoeligheid veroorzaken. Sodium Laureth Sulfate is ook een sulfaat, maar een mildere variant. Helaas is kan SLES irriterend voor de gevoelige huid zijn. Het droogt de huid uit, ontdoet de huid van al haar vetten en vocht, terwijl de huid dit juist zo hard nodig heeft.

Parabenen

Om te voorkomen dat producten die water bevatten, besmet kunnen raken met schimmels en bacteriën zijn conserveringsmiddelen noodzakelijk. Er zijn verschillende typen conserveermiddelen die worden gebruikt in cosmetica. Een omstreden ingrediëntengroep betreft de parabenen. Methyl-, propyl-, butyl- en ethylparabenen zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen en er geen schimmels ontstaan in de producten. Ze worden echter in verband gebracht met allergische reacties, huiduitslag en met hormoonverstorende eigenschappen. Propylparabenen en butylparabenen mogen niet meer gebruikt worden in producten die je niet afspoelt.

Bepaalde parabenen zijn veilig als ze gebruikt worden in overeenstemming met Verordening (EG) nr 1223/2009. Gezien het feit dat alle cosmeticaproducten veilig moeten zijn, is de claim ‘vrij van parabenen’ verboden, omdat het over de hele groep parabenen gaat.

Een veilig alternatief voor parabenen zijn Phenoxyethanol en Triclosan. Deze zijn veilig bij gebruik onder de 1% volgens bij de Cosmeticaverordening. Bij SkinRebelPro gebruiken we enkel phenoxyethanol als conserveermiddel met een maximale waarde van 0,4%.

De claim parabenenvrij is niet toegestaan omdat het suggereert dat al deze stoffen niet veilig zijn.

Siliconen

Vaak hoor je dat je producten moet kiezen die siliconenvrij zijn. Dus dit kan nogal een schok zijn om te lezen dat niet al onze producten siliconenvrij zijn. Maar siliconen in je product kan zowel voor- als nadelen hebben. Het ligt aan je huidconditie en waar je het product voor gebruikt.

Siliconen worden al jaren in haar- en huidverzorgingsproducten gebruikt, zowel in rinse-off als stay-on producten. Siliconen hebben de unieke eigenschap om een super zachte film over de huid of haarschacht te leggen. Ze zorgen ervoor dat de crème direct lekker smeert en dat de huid direct na aanbrengen zacht aanvoelt. Siliconen worden bijvoorbeeld ook in make-up primers gebruikt om droogtelijntjes van bovenaf op te vullen en het huidreliëf te egaliseren. Dit klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar siliconen in cosmetica hebben zowel voordelen als nadelen.

Een voordeel van siliconen in je crème is dat ze een beschermende barrière vormen voor de droge en kapotte huid. Deze barrière zorgt ervoor dat de huid sneller en beter kan herstellen, doordat het voorkomt dat micro-organismen en bacteriën de huid indringen en irriteren. Daarnaast zorgt deze barrière ervoor dat er minder vocht uit de huid verdampt. Het kan dus perfect werken wanneer je bijvoorbeeld een serum met hyaluronzuur hebt aangebracht en deze wil ‘insluiten’ en verdamping van vocht wilt voorkomen. Daarnaast is het voordeel van siliconen dat de huid direct zacht en comfortabel aanvoelt na het aanbrengen.

Een nadeel is direct dat dit zachte en comfortabele gevoel niet direct betekent dat de huid of je haar gezond is. Je ‘verdoezelt’ als het ware de huidige huidconditie. Siliconen zelf hebben geen voedende waarde voor de huid, omdat er geen natuurlijke of huideigen bouwstenen aanwezig zijn, zoals vitamines, mineralen, glycerine en onverzadigde vetzuren. Het doet dus niks tegen huidveroudering, roodheid, pigmentvlekken of andere huidproblemen.

Het gebruiken van producten met siliconen op de huid kan voordelen met zich meebrengen bij de droge, eczeemachtige huid. Het beschermt de huid tegen irritatie, waardoor de beschadigde huid sneller kan herstellen. Wel is het belangrijk dat de crème naast siliconen ook actieve ingrediënten bevat, zoals hyaluronzuur, peptiden, niacinamide, vitamine C en glycerine. En laten we bij SkinRebelPro nu juist dat soort actieve ingrediënten in onze producten gebruiken! Alles om jouw huid het allerbeste te gunnen.

Zonder minerale oliën

Om een gezonde huid te creëren en te behouden moeten we de huid laten ademen en haar niet afsluiten. Dit afsluiten kan gebeuren als er producten gebruikt worden die minerale oliën, zoals petrolatum en paraffine bevatten. Deze ingrediënten tasten de natuurlijke beschermende lipidenbarrière van de huid aan en leggen een film op de huid die de huidbalans verstoort. Dit laagje zorgt ervoor dat de huid niet goed kan ventileren en afvalstoffen niet kan afdrijven. Je huid kan afhankelijk worden van deze oliën. De huid zal minder vocht vast houden en minder talg aan gaan maken bij langdurig gebruik van minerale oliën. Bovendien trekt minerale olie meer vuil en bacteriën aan die blijven plakken op deze vette substantie. Mineralie olie is biologisch slecht afbreekbaar!

SkinRebelPro kiest liever voor ingrediënten die de huid voeden, beschermen en de vochtbalans verbeteren.

Alcohol in producten

SkinRebelPro kiest er bewust voor om geen synthetische huidbarriëreverstorende alcoholen in haar producten te verwerken omdat deze de huid belasten, verouderen en uitdrogen.

Er zijn heel veel verschillende soorten alcohol in huidverzorgingsproducten te vinden. Synthetische alcoholen zoals Isopropanol/Isopropyl alcohol, SD Alcohol, Methanol/Methylalcohol, Propyl alcohol/ Propanol, Butylalcohol/Butanol irriteren de huid en tasten de natuurlijke huidflora aan, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor bacteriën, virussen, schimmels en chemische stoffen. Daarnaast tasten ze het natuurlijke vochtgehalte van de huid aan, waardoor de huid uitdroogt en er vroegtijdige huidveroudering, kloofjes en barstjes kunnen ontstaan. Maar niet alle soorten alcohol zijn slecht! Cetyl alcohol/ myristylalcohol, cetearyl alcohol, stearyl alcohol, benzyl alcohol en behenyl alcohol zijn “vet alcoholen” en houden juist vocht in de huid vast en veilig te gebruiken.

Dierproefvrij

Natuurlijk zijn onze producten niet getest op dieren! Al In 2004 werd het verboden om in de Europese Unie dierproeven uit te voeren voor cosmetische producten en in 2009 werd dit ook verboden voor de ingrediënten. Alle Europese cosmetica zou dus in principe dierproefvrij moeten zijn.

Dit hoeft niet vermeld te worden op de verpakking omdat je niet iets mag en hoeft te vermelden wat bij wet al is vastgelegd.

Parfum

Producten worden geproduceerd volgens de Europese wetgeving. SkinRebelPro werkt met allergenenvrije parfums en kunnen geen parfumallergie veroorzaken.

Natuurlijke ingrediënten

Regelmatig krijgen we de opmerking dat natuurlijke ingrediënten beter voor de huid zouden zijn. Dat is niet per definitie waar, je kunt namelijk bijna overal allergisch voor zijn. En de ingrediënten die op de verpakking worden aangeprezen zijn soms juist allergenen.

Dat geldt onder andere voor veel plantenextracten: citrusextracten, olijfolie, rozen, koriander, avocado, kamille. Zelfs voor aloë vera kun je allergisch zijn.

Op de lijst van 26 meest voorkomende allergenen staat bijvoorbeeld ook linoleen. Linoleen komt uit sinaasappelolie.

Ook etherische oliën kunnen een allergische reactie veroorzaken, meestal onder invloed van zonlicht. Vervelende hieraan is dat als je een flesje etherische olie koopt, de 26 problematische geurstoffen daar niet op hoeven te staan. De wet etherische olie ziet deze namelijk vaak als één ingrediënt ziet.

In de producten van SkinRebelPro vind je wel de natuurlijke of plantaardige versie terug van het ingrediënt. Je hebt ingrediënten die mogelijk plantaardig of dierlijk zijn, in dat geval kiezen we voor de plantaardige versie.

Vrij van microbeads en microplastics

Microbeads en microplastics hebben invloed op ons milieu en onze gezondheid. We zijn voorstander van microbeads en microplastic vrije cosmetica.

Microplastics en microbeads worden vooral gebruikt als verdikkingsmiddel, oplosmiddel, bindingsmiddel en textuurverbeteraar. Ze zorgen bv voor betere houdbaarheid, stabiliteit en dat een product lekker uitsmeert op de huid. Ze zijn daarmee niet per definitief slecht om toe te passen. Het probleem zit hem met name in milieuschade, watervervuiling en mogelijke opname door de huid.

Microplastics en/of microbeads zijn kleine stukjes plastic, kleiner dan 5 mm, die polymeren bevatten. Maar….niet alle polymeren zijn plastics.

Het gaat om polymeren die zowel niet natuurlijk als niet biologisch afbreekbaar als niet wateroplosbaar zijn.

Dit zorgt dus voor een behoorlijk complex verhaal en het wordt daardoor moeilijk om te weten of jouw product geen microbeads of microplastics bevat. Er zijn ook veel misvattingen hierover en zelfs bepaalde apps die aan zouden moeten geven of je ingrediëntenlijst microbeads of microplastics bevatten, geven onjuiste informatie.

In de producten van SkinRebelPro worden geen microbeads of microplastics gebruikt.

 

Onze producten worden geproduceerd in de EU.