Onze visie

SkinRebelPro is een relatief nieuw huidverbeteringsmerk dat geproduceerd wordt in Nederland.
Gericht op een deskundige kijk op de huid, innovatieve formules en effectieve combinaties en concentraties van actieve ingrediënten.

Onze resultaatgerichte aanpak van professionele behandelingen in combinatie met producten voor thuisgebruik zorgt voor zichtbare resultaten. Uitgangspunt is de oorzaak zoeken van het probleem en niet enkel het symptoom bestrijden.

De krachtige en geavanceerde formules van SkinRebelPro SkinCare helpen effectief bij het behandelen van uiteenlopende huidproblemen zoals:
– droge huid
– vette huid
– vochtarme huid
– fijne lijntjes
– rimpels
– ongelijkmatige teint
– oudersdomsvlekken
– verslapping
– puistjes, onzuiverheden

No-nonsens skincare; sulfaatvrij, siliconenvrij, parabenenvrij, phtalatenvrij, dierproefvrij en enkele producten zijn zelfs vegan en glutenvrij. 

Het lijkt tegenwoordig wel een hype om producten te gebruiken die vooral “vrij” zijn van alles. Maar dit houdt niet altijd in dat een product dan ook werkt. Soms heb je bepaalde ingrediënten ook nodig om andere ingrediënten te laten werken.


Bij SkinRebelPro SkinCare zijn we hier gewoon open en eerlijk in. En we leggen je ook graag uit waarom we voor bepaalde ingrediënten kiezen of juist niet.

We richten ons naast kwalitatief goede producten ook op het milieu en de natuur. Onze brochures, flyers, verpakkingen enz zijn bv gemaakt van gerecycled materiaal.

De samenstelling van onze producten is vooral gericht op een hoogwaardig product tegen een betaalbare prijs met zichtbaar resultaat. We werken in producten en behandelingen veelal met ingrediënten zoals Shea Butter, Aloë Vera, zink, magnesium, hyaluronzuur, provitamine B5, vitamine C en E, niacinamide en aminozuren zoals glycine en lysine om de huid zoveel mogelijk te voorzien van voedingsstoffen die de huid aanzetten om zelfwerkzaam te zijn en de natuurlijke huidbarriëre te beschermen en te verstevigen.

Sulfaatvrij

SkinRebelPro kiest er bewust voor om geen gebruik te maken van SLES en SLS (sulfaten). Hiedoor zijn de producten geschikt voor zelfs de meest gevoelige huiden. Ingrediënten zoals SLES en SLS die de huid irriteren worden om die reden vermeden.

SLES en SLS zijn sulfaten die ervoor zorgen dat het product schuimt en reinigt. Een voorbeeld van een veelvoorkomend en omstreden sulfaat is Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Het reinigt de huid, maar is tegelijkertijd ook agressief. Bij veel mensen zorgt dit ingrediënt voor een allergische reactie. Het kan op den duur zelfs een chronische overgevoeligheid veroorzaken. Sodium Laureth Sulfate is ook een sulfaat, maar een mildere variant. Helaas is kan SLES irriterend voor de gevoelige huid zijn. Het droogt de huid uit, ontdoet de huid van al haar vetten en vocht, terwijl de huid dit juist zo hard nodig heeft.

Parabenenvrij

Om te voorkomen dat producten die water bevatten, besmet kunnen raken met schimmels en bacteriën zijn conserveringsmiddelen noodzakelijk. Er zijn verschillende typen conserveermiddelen die worden gebruikt in cosmetica. Een omstreden ingrediëntengroep betreft de parabenen. Methyl-, propyl-, butyl- en ethylparabenen zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen en er geen schimmels ontstaan in de producten. Ze worden echter in verband gebracht met allergische reacties, huiduitslag en met hormoonverstorende eigenschappen. Ondanks het feit dat parabenen vooral in de kleine hoeveelheid waarin ze gebruikt worden in verzorgingsproducten geen noemenswaardig risico vormen voor de gezondheid, nemen wij het risico niet om parabenen toe te voegen.

Gedeeltelijk siliconenvrij


Vaak hoor je dat je producten moet kiezen die siliconenvrij zijn. Dus dit kan nogal een schok zijn om te lezen dat onze producten niet allemaal siliconenvrij zijn. Maar siliconen in je product kan zowel voor- als nadelen hebben. Het ligt aan je huidconditie en waar je het product voor gebruikt.

Siliconen worden al jaren in haar- en huidverzorgingsproducten gebruikt, zowel in rinse-off als stay-on producten. Siliconen hebben de unieke eigenschap om een super zachte film over de huid of haarschacht te leggen. Ze zorgen ervoor dat de crème direct lekker smeert en dat de huid direct na aanbrengen zacht aanvoelt. Siliconen worden bijvoorbeeld ook in make-up primers gebruikt om droogtelijntjes van bovenaf op te vullen en het huidreliëf te egaliseren. Dit klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar siliconen in cosmetica hebben zowel voordelen als nadelen.

Een voordeel van siliconen in je crème is dat ze een beschermende barrière vormen voor de droge en kapotte huid. Deze barrière zorgt ervoor dat de huid sneller en beter kan herstellen, doordat het voorkomt dat micro-organismen en bacteriën de huid indringen en irriteren. Daarnaast zorgt deze barrière ervoor dat er minder vocht uit de huid verdampt. Het kan dus perfect werken wanneer je bijvoorbeeld een serum met hyaluronzuur hebt aangebracht en deze wil ‘insluiten’ en verdamping van vocht wilt voorkomen. Daarnaast is het voordeel van siliconen dat de huid direct zacht en comfortabel aanvoelt na het aanbrengen.

Een nadeel is direct dat dit zachte en comfortabele gevoel niet direct betekent dat de huid of je haar gezond is. Je ‘verdoezelt’ als het ware de huidige huidconditie. Siliconen zelf hebben geen voedende waarde voor de huid, omdat er geen natuurlijke of huideigen bouwstenen aanwezig zijn, zoals vitamines, mineralen, glycerine en onverzadigde vetzuren. Het doet dus niks tegen huidveroudering, roodheid, pigmentvlekken of andere huidproblemen.

Het gebruiken van producten met siliconen op de huid kan voordelen met zich meebrengen bij de droge, eczeemachtige huid. Het beschermt de huid tegen irritatie, waardoor de beschadigde huid sneller kan herstellen. Wel is het belangrijk dat de crème naast siliconen ook actieve ingrediënten bevat, zoals hyaluronzuur, peptiden, niacinamide, vitamine C en glycerine. En laten we bij SkinRebelPro nu juist dat soort actieve ingrediënten in onze producten gebruiken!! Alles om jouw huid het allerbeste te gunnen.

Zonder minerale oliën

Om een gezonde huid te creëren en te behouden moeten we de huid laten ademen en haar niet afsluiten. Dit afsluiten kan gebeur als er producten gebruikt worden die minerale oliën, zoals petrolatum en paraffine bevatten. Deze ingrediënten tasten de natuurlijke beschermende lipidenbarrière van de huid aan en leggen een film op de huid die de huidbalans verstoort. Dit laagje zorgt ervoor dat de huid niet goed kan ventileren en afvalstoffen niet kan afdrijven. Je huid raakt ook verslaafd aan deze oliën. De huid zal minder vocht vast houden en minder talg aan gaan maken bij langdurig gebruik van minerale oliën. Bovendien trekt minerale olie bacteriën aan die blijven plakken op deze vette substantie. Bovendien is het biologisch slecht afbreekbaar!

SkinRebelPro kiest liever voor (hypoallergene) ingrediënten die de huid voeden, beschermen en de vochtbalans verbeteren.

Alcohol in producten

SkinRebelPro kiest er bewust voor om geen synthetische huidbarriëreverstorende alcoholen in haar producten te verwerken omdat deze de huid belasten, verouderen en uitdrogen.

Er zijn heel veel verschillende soorten alcohol in huidverzorgingsproducten te vinden. Synthetische alcoholen zoals Isopropanol/Isopropyl alcohol, SD Alcohol, Methanol/Methylalcohol, Propyl alcohol/ Propanol, Butylalcohol/Butanol irriteren de huid en tasten de natuurlijke huidflora aan, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor bacteriën, virussen, schimmels en chemische stoffen. Daarnaast tasten ze het natuurlijke vochtgehalte van de huid aan, waardoor de huid uitdroogt en er vroegtijdige huidveroudering, kloofjes en barstjes kunnen ontstaan. Maar niet alle soorten alcohol zijn slecht! Cetyl alcohol/ myristylalcohol, cetearyl lcohol, stearyl alcohol, benzyl alcohol en behenyl alcohol zijn “vet alcoholen” en houden juist vocht in de huid vast en veilig te gebruiken.

Dierproefvrij

Natuurlijk zijn onze producten niet getest op dieren! Al In 2004 werd het verboden om in de Europese Unie dierproeven uit te voeren voor cosmetische producten en in 2009 werd dit ook verboden voor de ingrediënten. Alle Europese cosmetica zou dus in principe dierproefvrij moeten zijn.