Niacinamide

Een enorm populair ingrediënt wat niet meer weg te denken is in de cosmetica branche is toch wel niacinamide ofwel Vitamine B3. Niacinamide is een vegan ingrediënt in skincare.
Niacinamide is een echt superstar ingrediënt omdat het een alleskunner is op het gebied van huidverzorging en -huidverbetering. Het is een mild maar toch erg krachtig middel tegen huidproblemen zoals acné, roodheid, schilfering, jeuk, atopisch eczeem, huidveroudering, overmatige talgproductie en pigmentvlekken. Je kunt het zien als een antibiotica voor de huid zonder de vervelende bijwerkingen.

Niacinamide wordt gewonnen uit gist en valt onder de Yeast Polypeptides. Het is een vitamine die in water oplosbaar is en het beste werkt in combinatie met oa. vitamine C, arbutin, amino sugar of acetyl glucosamine.
In een product behoort minimaal een concentratie van 4-5% en maximaal 10% verwerkt te zitten. Je kunt dit ingrediënt goed samen gebruiken met retinol, vitamine C, peptides en glycolzuur. En je kunt het veilig gebruiken tijdens de zwangerschap.
Resultaat ga je zien na ca 8-12 weken gebruik. Geef dit ingrediënt dus wel even de kans om zijn werk te doen.

Wat zijn de voordelen voor je huid?

Talgproductie en fijnere poriën
Niacinamide brengt de talgproductie in balans waardoor de huid op langere termijn minder vettig wordt. Daarnaast werkt het verfijnend op poriën.

Acné en jeugdpuistjes
Niacinamide werkt ontstekingsremmend waardoor puistjes sneller verdwijnen en minder snel opkomen.
Daarnaast verbetert het de wondgenezing en de celvernieuwing waardoor de huid sneller en mooier herstelt. OOk roodheid in de huid wordt gekalmeerd door niacinamide.

Anti-aging
Doordat de collageenproductie wordt verbeterd, draagt het bij aan het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Maar niacinamide is vooral een antioxidant welke de huid beschermt tegen vrije radicalen en zonschade. Het voorkomt dus preventief huidveroudering.

Droge en/of schilferige huid
Niacinamide verbetert de aanmaak van ceramides en vrije vetzuren in de huid. Ceramides en vrije vetzuren zijn de natuurlijke huidvetten die samen met een enkele andere onderdelen de huidbarrière vormen. Bij een tekort aan ceramiden en vrije vetzuren verzwakt de huidbarrière waardoor vocht sneller uit de huid verdampt. Hierdoor ontstaat een drogere en/of schilferige huid. Niacinamide versterkt de huidbarrière, draagt bij aan een betere hydratatie en kalmeert roodheid in de huid. Daardoor is niacinamide ook geschikt voor een huid met atopisch eczeem.

Roodheid/irritatie/jeuk/rosacea
Niacinamide heeft een anti-inflammatoire werking, wat betekent dat het roodheid kalmeert. Doordat het de huidbarriëre versterkt en de vochtbalans herstelt, krijgen bacteriën en invloeden van buitenaf de huid minder snel de kans om de huid te irriteren. Niacinamide werkt eigenlijk als een soort beschermlaagje op de huid.

Wij zijn echt fan van dit ingrediënt. Je vindt niacinamide in diverse skincare producten van SkinRebelPro:
Daily Solutions DayCream
Hydra Plus Booster
Vitamine Complex Serum
Intense Repair Hand Cream

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 kan ik je helpen?