NMF – NATURAL MOISTURIZING FACTOR

Wat is de Natural Moisturizing Factor (NMF)?

Onze huid is ons grootste orgaan en beschermt ons lichaam. Om dit goed te kunnen doen, heeft de huid als het ware zijn eigen ‘vochtfabriek’ ontwikkeld. Deze vochtfabriek bestaat uit oa aminozuren, ureum en lactaten die de huidcellen helpen om vocht vast te houden.

Vocht is belangrijk voor:
– elasticiteit- activeren hydrolytische enzymen zoals amylase, xylanase, cellulase en cellobiase om koolhydraten in suikers om te zetten, protease voor het splitsen van eiwitten in aminozuren en lipase voor het afbreken van lipiden tot glycerol en vetzuren. Dit is belangrijk om moleculen in kleinere stukjes te maken en het afscheiden van dode huidcellen.
– barrierefunctie, als bescherming van de onderliggende cellen tegen infectie, uitdroging, wondjes, luchtvervuiling en zonnebrand.

Hoe geweldig is het dat je huid dus een eigen legertje heeft om je te beschermen ????.
Helaas is het zo dat als je ouder wordt, je NMF afneemt. Ook door medicijngebruik, huidschade, gebruik van verkeerde ingrediënten kan je NMF verminderen. En daardoor krijg je weer huidproblemen.
Gelukkig vind je in veel skincareproducten ingrediënten die je kunnen helpen om de NMF op peil te houden en de barrière te versterken. Denk hierbij aan melkzuur, Shea butter, tocopherol en hyaluronzuur en ureum.
Pas wel op want melkzuur en ureum werken vaak alleen in hoge doseringen en kunnen bij onjuist gebruik brandwonden veroorzaken.

Bij SkinRebelPro SkinCare werken we uitsluitend met veilige formuleringen. Daarnaast werken we met actieve ingrediënten die hygroscopisch werken op de huid. Dat betekent dat ze juist vocht aantrekken en vocht vast kunnen houden..

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋 kan ik je helpen?