VITAMINE C EN DE HUID

vitaminec

Vitamine C kan zoveel voor je huid doen van pigmentvlekken verminderen tot je beschermen tegen UV-schade. Wel is het belangrijk om te weten voor welk serum je het beste kunt gaan, hoe je het moet gebruiken én hoe je het moet bewaren.Vitamine C is één van de meest onderzochte ingrediënten in huidverzorging én het heeft positieve effecten op de huid. Zo remt het huidveroudering, beperkt het de schade van zonlicht en vervuiling op de hoed én het werkt goed als je last hebt van acne en pigmentvlekken.
Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk resultaat behaald, enkele tips:

GEBRUIK SERUMS MET VITAMINE C LIEFST IN DE OCHTEND

Je doet er verstandig aan om in de ochtend producten met vitamine C te gebruiken, wanneer de UV-straling het hoogst is. Vitamine C wordt minder effectief bij blootstelling aan licht, dus geef het genoeg om het in te laten trekken. Het is natuurlijk niet “verboden” om het in de avond te gebruiken, maar in de ochtend levert het meer op.

GEBRUIK DE JUISTE CONCENTRATIE

In verschillende producten zitten verschillende concentraties van vitamine C zitten, vaak variërend van vijf tot dertig procent. Deze concentraties hebben elk weer een ander effect. Vaak zie je ook een combinatie van Vitamine C en Vitamine E omdat deze elkaar versterken. Vitamine C wordt al snel toegevoegd als marketingoverweging, terwijl dit lang niet altijd als werkzame stof ook echt iets doet voor de huid in een te lage dosering.
Heb je een droge of gevoelige huid, dan is het verstandig om een lage concentratie te gebruiken, rond de vijf procent. Het effect blijft hetzelfde boven de 20%, dus hoger zal niet veel extra meer doen.

GEBRUIK VITAMINE C NIET IN COMBINATIE MET DEZE INGREDIËNTEN

Vitamine C is redelijk veilig, maar er is wel een ingrediënt die je moet vermijden als je het gebruikt, namelijk benzoylperoxide. Door dit ingrediënt kan de vitamine oxideren en minder krachtig worden. Wil je deze producten allebei wel graag gebruiken? Dat kan, maar gebruik dan de vitamine C-producten in de ochtend, en benzoylperoxide in de avond.
In de producten van SkinRebelPro maken we nooit gebruik van benzoylperoxide. We gebruiken liever andere, veiligere en minder agressieve alternatieven.
Hetzelfde geldt voor retinol. Als je dit product tegelijk gebruikt met vitamine C-producten, werkt het beide minder effectief.

Vitamine C en Retinol hebben overeenkomstige effecten op de huid dus het is ook niet nodig om deze tegelijkertijd in te zetten.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋 kan ik je helpen?