WAT DOET EEN TONER EN WAAROM PRIKT DIT SOMS OP DE HUID?

Er is regelmatig verwarring over toners. Voorheen werden ze ook wel lotion of tonic genoemd. Veel lotions of tonics bevatten alcohol welke de huid juist kan irriteren.

Nog een misvatting: een lotion, tonic of toner gebruikt je ook niet om de huid te reinigen of make-up te verwijderen, maar om de huidbarriëre te versterken, een goede vochtbalans te behouden en de pH-waarde in balans te brengen.

Als je net met een nieuw product begint, kan het zomaar zijn dat je huid even moet wennen. Bij SkinRebelPro adviseren we daarom ook om het gebruik van producten op te bouwen.
Ga je producten gebruiken met actieve werkstoffen dan kan het zijn dat je huid eerst moet wennen aan de hoge concentratie werkstoffen.

Er zijn veel cosmetische ingrediënten die echt iets voor de huid doen zoals bv vitamine C en E, niacinamide, retinol, peptides, hyaluronzuur en salicylzuur.
Deze mooimakers staan erom bekend dat ze helpen bij het verminderen van rimpels, fijne lijntjes, roodheid of pigmentvlekken.

Maar een hoge concentratie aan werkzame stoffen kan een reactie op de huid veroorzaken.
Sommige mensen ervaren een lichte tinteling of prikkeling. Deze reactie is normaal en heeft te maken met het feit dat je huid moet wennen aan de ingrediënten. Naarmate je een product langer gebruikt, zal dit gevoel afnemen.
Maar ook als je huid niet meer reageert, werkt het product nog steeds goed voor je.
Wel raden we aan om in de zomer en winter je skincareroutine aan te passen aan je huid. Je huid heeft in de verschillende seizoenen, maar ook naarmate je ouder wordt andere behoeftes en daar zul je je producten op aan moeten passen.

Als je begint met nieuwe producten wil je het liefst zo snel mogelijk resultaat zien. Maar pas hier aub wel mee op. Als je ineens elke dag bv een scrub of exfoliant gaat gebruiken met glycolzuur of salicylzuur, dan zal je huid eerder rood en schilferig gaan worden dan dat je een mooi resultaat krijgt.

Bouw een skincare routine altijd rustig op.
Je huid heeft minimaal 28 dagen nodig om te wennen aan bepaalde ingrediënten. Geef het dus even de tijd. Bij sommige ingrediënten of huidproblemen zal je zelfs pas na 6-12 weken echt verschil gaan merken.

Als basis adviseren wij om te starten met een cleanser, dagcrème en nachtcrème. Na een paar weken voeg je de toner en een scrub of exfoliating enzym toe. Verder kun je uitbreiden met maskers, serums of oliën. Laat je altijd goed informeren wat bij jouw huid past.


Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋 kan ik je helpen?