WAT DOET VITAMINE E MET JE HUID EN LICHAAM?

Van nature is het een van meest voorkomende vitamines in de huid, maar Vitamine E kunnen we zelf niet aanmaken. Terwijl deze vitamine onmisbaar is voor ons lichaam en onze huid. We halen het uit groenten, fruit, zaden, noten, brood en plantaardige oliën en soms dus uit een potje .

Maar wat doet het eigenlijk?
– Vitamine E werkt als antioxidant en kan de invloed van vrije radicalen neutraliseren. Dit houdt vroegtijdige huidveroudering tegen.
– Vitamine E beschermt tegen zonschade. Daarom is het ook een belangrijk ingrediënt in zonbeschermingsproducten.
– In combinatie met andere anti-oxidanten zoals vitamine C kan het pigmentvlekken verhelpen en nieuwe voorkomen.
– Vitamine E is goed voor de barrierefunctie van de huid. Het draagt dus bij aan een goede weerstand. Vitamine E wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in het huidsmeer van een pasgeboren baby.- Uit onderzoek blijkt dat klachten bij atopische dermatitis kunnen verminderen door toepassing van vitamine E.
– Vitamine E zorgt dat andere ingrediënten dieper in de huid kunnen komen.

Vitamine C en E werken veelal samen en versterken elkaar. De werking vermindert onder invloed van licht en lucht, dus bij hoge concentraties zitten producten in een airless flacon. Zoals ook bij SkinRebelPro het geval is.

Vitamine E herken je op de verpakking als Alpha tocopherol.

Qua percentage vind je vaak tussen de 0,2% en 1% vitamine E in je product. Een hoger percentage kan tot irritatie leiden.
Vitamine E wordt in producten gebruikt als hulpstof of als werkstof. Als hulpstof om te voorkomen dat oliën en vetten in je product niet ranzig worden en om andere werkstoffen dieper in de huid te laten doordringen. Als werkstof zal er minimaal 1% vitamine E in het product moeten zitten en dan moet het ook pure Alpha-tocopherol zijn (en geen tocopherylacetaat).

Let op: Vitamine E werkt bloedverdunnend. Soms is het raadzaam om voor een operatie of bij het gebruik van bloedverdunners eerst een arts te raadplegen.


Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋 kan ik je helpen?